background-image

Comparație între avantajele încălzirii cu gaz și cele ale încălzirii cu combustibil

Ne putem încălzi casa în mai multe moduri. Aceasta se poate face cu gaz, pe baza unor centrale termice moderne cu gaz natural în condensare sau GPL, dar și pe bază de combustibil solid - cărbune, cărbune de mazăre ecologică, lemn și peleți. Care sunt avantajele încălzirii cu gaz în comparație cu sistemul de încălzire cu combustibil?

Sistem de încălzire fără întreținere

De foarte multe ori pe primul loc printre avantajele încălzirii cu gaze este subliniată comodidatea. Sistemul aproape că nu necesită întreținere, ceea ce are o mare importanță în comparație cu necesitatea de a adăuga combustibil într-un cuptor cu lemne sau cărbuni. Operarea unui astfel de dispozitiv necesită atenție și timp. Cu un cazan cu gaz, este altfel - totul este automatizat. Tot ce trebuie să facă utilizatorul este să seteze temperatura dorită.

Încălzirea cu gaze este avantajoasă din punct de vedere economic?

În multe cazuri, se pune problema costurilor atunci când se analizează avantajele încălzirii cu cărbune sau cu combustibil lemnos. Cărbunele poate fi mai ieftin decât gazele naturale, dar numai la nivelul prețului unitar. Trebuie ars mult mai mult combustibil pentru a obține aceeași putere calorică inerentă a cuptoarelor cu gaz moderne, de înaltă eficiență. În cazul cuptoarelor cu condensare, randamentul depășește 100 %, în timp ce la cuptoarele pe cărbune cu umplere este de aproximativ 30 %. Acest lucru ar trebui să ne revizuiască opinia conform căreia încălzirea cu gaz este mai scumpă.

Problema depozitării combustibilului

Este clar că boilerele pe gaz nu au nevoie de nici o încăpere pentru cazane, nici de un loc de depozitare a combustibilului, atâta timp cât casa poate fi conectată la rețeaua locală de gaze. Dacă acest lucru nu este posibil, puteți avea în continuare încălzire cu gaz, dar folosind gazul lichefiat GPL. Acesta poate fi depozitat în rezervoare închiriate sau achiziționate - subterane sau la suprafață. În prezent, cazanele pe gaz sunt adaptate atât pentru arderea gazelor naturale cât și a GPL. De aceea, acestea pot fi utilizate în ambele cazuri, fără a fi necesară înlocuirea întregului aparat de încălzire.

Chestiuni legate de ecologie

Un alt avantaj al utilizării cazanelor cu gaz în casă, în locul cuptoarelor cu cărbune este faptul că acestea emit mult mai puține substanțe chimice nocive în atmosferă. Experții estimează că sistemele de încălzire care funcționează pe bază de gaze naturale sau de gaz lichefiat, genereză, înainte de toate, o jumătate din cantitatea de dioxid de carbon emisă în comparație cu cele pe bază de cărbune. Folosindu-le, nu exercităm un impact atât de negativ asupra mediului. Cuptoarele cu gaz reduc degajarea în atmosferă a compușilor nocivi, cum ar fi oxizii de azot, pulberile sau dioxidul de sulf. În plus, la arderea gazului nu se generează produse secundare necombustibile care trebuie eliminate.

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close