background-image

De ce este importantă o bună ventilație a casei în cazul încălzirii cu gaz?

Un cazan pe gaz folosește o cantitate mare de aer proaspăt din exterior pentru ardere. Acesta este rolul cheie al ventilației într-o casă sau apartament încălzit cu gaz. Acest lucru este subliniat de toți furnizorii de energie care oferă clienților consultanță, cunoștințe și experiență. În cazul în care ventilația nu funcționează corect, consecințele pot fi catastrofale. Cu toate acestea, gazul și siguranța nu trebuie să se excludă reciproc. Faceți cunoștință cu tipurile de cazane - cele mai moderne nici măcar nu au nevoie de ventilație prin evacuare.

Ventilație incorectă și siguranță

Insuficiența oxigenului într-o încăpere încălzită cu gaz duce la eliberarea de oxid de carbon toxic. Ventilația necorespunzătoare înseamnă că această substanță nu dispare prin conductele de evacuare, ci se ridică în aer, punând în pericol sănătatea locatarilor. Din acest motiv, încălzirea cu gaz a locuinței nu este recomandată prin instalarea de cazane cu cameră deschisă (destul de des întâlnite în băi ca încălzitoare instantanee de apă). Cazanele cu o cameră de ardere închisă reprezintă o soluție mult mai sigură. Aerul necesar pentru acest proces este aspirat din exterior de către aparat prin intermediul unei conducte de aer/gaze de ardere, astfel încât calitatea și cantitatea de aer proaspăt disponibil pentru locatari nu este afectată în mod negativ. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că ventilația clasică nu este atunci necesară.

Cerințe privind ventilația pentru instalația de gaz

Indiferent de tipul de cazan pe care îl alegeți, accesul la o conductă de evacuare este esențial. Circulația aerului, adică schimbul de aer uzat cu aer proaspăt, este importantă atât în bucătărie, cât și în camera de zi, baie sau dormitor. În calitate de utilizator conștient al instalației de gaz, nu trebuie să uitați să: 

  • nu folosiți ventilația mecanică într-o încăpere cu aparate pe gaz care extrag aerul de ardere din încăpere și cu camera de ardere deschisă;
  • să utilizeze ventilația mecanică echilibrată sau ventilația cu presiune ridicată de admisie și evacuare;
  • nu folosiți ventilatoare individuale de aspirare în încăperi în care au fost create intrări pentru canalele de ardere.

Toate cazanele de condensare (etanșe) preiau aer pentru arderea gazului și elimină gazele de ardere prin intermediul unei conducte de evacuare a aerului - fumului. Acesta, la rândul său, poate fi conectat direct la coșul de fum sau poate fi direcționat către fațada clădirii. Deși echilibrul de aer din casă este atunci favorabil, o protecție suplimentară sub forma unei grile de ventilație nu va strica

Oare un anumit model de cazan pe gaz va afecta calitatea vieții utilizatorilor de camere încălzite?

Bineînțeles că da! În calitate de distribuitor de gaz, oferim clienților soluții tot mai interesante și mai economice privind construirea acestor aparate de încălzire. Îmbinate cu o ventilație eficientă, acestea sunt propuneri ergonomice și sigure pentru îmbunătățirea vieții dumneavoastră cotidiene. Cazanele moderne pentru încălzirea cu gaz se disting în principal prin:

  • ușurința de operare
  • ușurința de întreținere și reparare 
  • desingn elegant
  • funcționalitate la cel mai înalt nivel
  • curățenie în casă sau în apartament
  • și, adesea, capacitatea de a opera aparatul de la distanță.

Indiferent dacă vă decideți să cumpărați sau să închiriați un rezervor de gaz, trebuie să îl utilizați în conformitate cu recomandările producătorului. Această cerință se aplică, de asemenea, pentru a asigura că împrejurimile aparatului sunt ventilate corespunzător.

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close