background-image

Încălzirea casei cu gaz - ce trebuie să știți înainte de montarea instalației?

În prezent, aveți la dispoziție câteva modalități de a vă încălzi casa sau apartamentul. Dintre acestea, încălzirea cu gaz este cea mai populară, dar nu toată lumea și-o poate permite din cauza limitărilor tehnice. Cum se montează o astfel de instalație și când este rentabilă? Iată ce trebuie să știți înainte de a lua o decizie!

Instalația de gaz - cum se instalează?

Cel mai important lucru este să respectați regulile artei de construire. Acest lucru înseamnă că instalația de gaz trebuie realizată de instalatori specializați posesori de atestate corespunzătoare. Ce pași trebuie făcuți în această direcție?

1. Crearea proiectului instalației, incluzând conductele și rețeaua de distribuire, amplasarea unui dulap de gaz și a racordului de gaz.

2. Obținerea autorizațiilor de construire a instalației.

3. Obținerea avizului coșarului, a unei hărți topografice și a unui document care să certifice dreptul dvs. de proprietate asupra imobilului.

 

Costul instalării gazului într-o casă cuprinde multe componente și la început poate fi descurajant .Cu toate acestea, este o investiție care va fi din plin amortizată la încălzire pe timp de vreme foarte rece.

Siguranța încălzirii cu gaz de la rețea

Atât gazul natural, cât și întreaga instalație pe gaz reprezintă o sursă sigură de căldură în casă, cu condiția ca utilizatorii să respecte regulile de utilizare a acestei materii prime. Instalația de gaz trebuie să fie etanșă - din acest motiv, aveți obligația de a o supune unor controale periodice (cel puțin o dată pe an).

 

Obligația de control se aplică, de asemenea, și în ceea ce privește permeabilitatea ventilației de către persoane cu calificări speciale. În cazul în care dispozitivul pe gaz nu este complet funcțional, acesta nu poate fi pus în funcțiune. Trebuie să știți că este interzisă transformarea, modificarea sau repararea pe cont propriu a instalației de gaz. De asemenea, nu aveți voie să efectuați modificări pe cont propriu în timp ce aparatul este în funcțiune.

Principalele avantaje ale încălzirii cu gaz

Utilizatorii instalațiilor pe gaz le apreciază mai ales pentru confortul și cerințele minime privind deservirea. Automatizarea avansată a cazanelor pe gaz necesită o atenție aproape egală cu zero, în afară de întreținerea periodică. Cazanele pe gaz sunt, de asemenea, dispozitive foarte eficiente și eficace, în special în cazul cazanelor cu condensare. Datorită construcției lor, acestea fac posibilă obținerea cantității potrivite de căldură cu o cantitate mai mică de combustibil.

 

Încă nu sunteți convins de instalația pe gaz? Fiți atenți la:

  • considerente estetice - arderea gazului nu produce funingine sau cenușă. În comparație cu, de exemplu, cărbunele și cu murdăria pe care acesta o generează, gazul se prezintă foarte avantajos; 
  • ecologie - un cazan pe gaz emite, de asemenea, mai puțin dioxid de carbon decât cărbunele sau păcura;
  • libertatea organizatorică a spațiului - dacă achiziționați un cazan de mică putere, nici nu trebuie să îl puneți în camera cazanelor. Reglementările permit ca acesta să fie amplasat într-un hol, deci nu trebuie să găsiți un spațiu special dedicat pentru acest dispozitiv.

 

Aspectul cel mai convingător pentru încălzirea cu gaz este eficiența ridicată termică și confortul. Deși utilizarea gazului ca sursă de căldură nu este cea mai ieftină, trebuie să știți că vă veți recupera rapid investiția, bucurându-vă în permanență de confortul termic care se potrivește perfect dorințelor personale.

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close