background-image

Cărbune eco-mazăre, pelete sau GPL - ce alegem?

Plănuiți să vă modernizați sistemul de încălzire sau alegeți calea adecvată pentru încălzirea eficientă a casei? Dacă nu aveți o conexiune permanentă la rețeaua de gaz, puteți alege una dintre cele trei soluții populare. Cărbune eco-mazăre, pelete sau combustibil lichid - care dintre acestea este cea mai modernă soluție și cel mai prietenos pentru locatarii casei?

 

Doriţi o soluție ieftină, curată și ecologică? Vedeți prin ce se caracterizează diferite moduri de a încălzire a casei și la ce trebuie să fiți pregătiți dacă decideți să folosiți cărbune eco-mazăre, pelete sau GPL. Am pregătit cele mai mari avantaje și dezavantaje ale fiecărei soluții.

Cărbune eco-mazăre - încălzire eficientă

Acesta este de obicei ales de cei care știu în practică cum arat încălzirea casei cu cărbune și în prezent sunt în căutarea soluției care să fie mai convenabilă și mai ecologică. Din perspectiva utilizatorului de sobe tradiționale, utilizarea cazanelor speciale de cărbune eco-mazăre este foarte simplă.

 

Cazanele de nouă generație au alimentatoare confortabile care mențin în mod automat arderea. Echipamentele pentru cărbunele eco-mazăre sunt, de asemenea, mai etanşe și se caracterizează prin emisii mai mici de substanțe toxice decât în cazul cărbunelui obişnuit. Cărbunele eco-mazăre este fabricat din cărbune de înaltă calitate, și de aceea fumul conține mai puțini compuși de sulf și alte substanțe nocive.

Dezavantaje ale cărbunelui eco-mazăre

Detașarea unui spaţiu separat pentru cazan și depozitarea cărbunelui este un dezavantaj major al acestei tehnologii. Spaţiul în care este depozitat acest combustibil este poluat cu praf din cazan și firimituri de cărbune, prin urmare nu poate fi utilizat de locatarii în alte scopuri.

 

Pe piață există numeroase falsuri de cărbune eco-mazăre fabricate din deșeuri dăunătoare și care doar pretind că sunt produse ecologice. Prin urmare, verificați cu atenție parametrii combustibilului achiziționat și fiți vigilenți. În plus, un cazan special de cărbune ecologic este o investiție destul de mare

Pelete, și anume, încălzire curată

Cu siguranță pelete este un combustibil mai curat. Granule de rumeguș fabricate din rumeguş de lemn nu conțin substanțe artificiale și nu murdăresc precum cărbunele. Când sunt arși, produc un miros natural de lemn, iar cenușa care rezultă din ardere poate fi folosită ca îngrășământ în grădină. Prin urmare, este un mod foarte ecologic de încălzire.

 

Arderea peletelor este, de asemenea, mai ecologică pentru utilizatori și pentru mediu. Ambalarea produsului în saci de 10 kg permite o mai comodă şi mai confortabilă umplere a cazanului.

 

Cazanul avansat pentru arderea peletelor desigur, asigură o reglare ușoară a temperaturii și o utilizare optimă a combustibilului, dar este o investiție mare. Peletele în sine nu este, de asemenea, unul dintre combustibilele cele mai ieftine.

Încălzirea cu gaz lichid

Încălzirea cu gaz lichid este cea mai bună soluție atunci când nu aveți acces direct la gazul natural. Instalarea rezervorului face posibilă folosirea încălzirii și a aragazului pe gaz într-un mod fără deservire. Este o soluție sigură pentru locatarii casei, deoarece rezervorul este reumplut de către service-ul care verifică suplimentar, de fiecare dată etanșeitatea dispozitivelor.

 

Spre deosebire de cărbunele eco-mazăre și pelete, această metodă de încălzire, este o investiție inițială mică, mai ales atunci când decideți să închiriați rezervorul GPL FLAG. Prin plasarea rezervorului în grădină, nu trebuie să destinaţi un spațiu mare în casă pentru cazan și depozitare de combustibil. În plus, nici prețul de completare pentru această materie primă nu este ridicat.

 

Aceasta este cea mai ecologică dintre soluțiile prezentate, deoarece această tehnologie nu are aproape niciun impact asupra mediului și este neobservată de locatarii casei în timpul folosirii zilnice. Comoditatea remarcabilă și service-ul profesional sunt avantajele care fac ca, gazul lichid, care a câștigat deja popularitate în Occident, să câștige tot mai mulți susținători în Romania.

 

Atunci când vă decideți asupra unui anumit mod de încălzire a casei, trebuie să acordați atenție nu numai costului combustibilului, dar și curățeniei aerului din casă și din jurul acesteia. Dacă alegeți o soluție cu adevărat ecologică și convenabilă, veți uita de sistemul de încălzire al casei. Încălzirea eficientă nu ocupă timpul și spațiul locatarilor casei și nu generează poluare și praf. Rețineţi acest lucru înainte de a lua decizia.

 

Dacă doriți să aflați mai multe despre încălzirea cu gaz lichid,vizitați site-ul web FLAGA.

background-image

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele complet
Numărul de telefon
Cod poștal
Adresa de e-mail
Full Close