background-image

Când este cel mai bun moment pentru a începe tranziția la încălzirea pe gaz?

Are sens să trecem la încălzirea pe gaz în perioada de iarnă?

Înlocuirea sobei pe combustibil solid - lemn, cărbune, cărbune eco-mazăre sau peleți - cu un cazan pe gaz este, de obicei, dictată de dorința de a avea un sistem de încălzire mai ecologic. Nu este lipsit de importanță faptul că, în cazul încălzirii cu gaz, nu este nevoie să se facă aproape nimic. Sistemul nu necesită întreținere, iar utilizatorul trebuie doar să selecteze temperatura dorită în interior. Toți proprietarii de case, care ar dori să își înlocuiască încălzirea alegând gazul, se pot întreba când este momentul potrivit pentru a face acest lucru? Înainte de sezonul de încălzire sau imediat după ce acesta se încheie? Verificați acest lucru!

De ce merită să efectuați înlocuirea cazanului?

Utilizarea cazanelor pe gaz în sistemul casnic de încălzire, în special a cazanelor cu condensare de ultimă generație, prezintă numeroase avantaje pentru utilizatori. Aceștia vor simți o mare diferență dacă trec de la încălzirea cu cărbune la o sursă de căldură care nu necesită mentenanță. Un cazan pe gaz îi va scuti de necesitatea de a adăuga combustibil și de grija că cuptorul se stinge. În plus, regulatoarele și controlul stării timpului facilitează reglarea cuptorului pe gaz la modul de funcționare adecvat condițiilor termice din încăperile de locuit și din exterior.

 

În plus, datorită schimbării, puteți avea grijă de mediul înconjurător. În comparație cu emisiile generate de cazanele pe combustibil solid, cum ar fi cele pe cărbune, cuptorul pe gaz arde gaze naturale sau GPL, care sunt considerate a fi unii dintre cei mai curați combustibili utilizați pentru încălzirea clădirilor. Se estimează că în cazul acestora, emisiile de pulberi în suspensie în timpul funcționării sunt chiar de câteva sute de ori mai mici decât cele ale cazanelor pe cărbune, așa-numitele cazane „fosile".

 

 

Cazanul pe gaz nu necesită amenajarea unei săli separate pentru cazane și nici nu aveți nevoie de spațiu pentru depozitarea materialelor combustibile. Singurul lucru de care aveți nevoie este o conexiune la rețeaua locală de gaz sau montarea unui rezervor de gaz lichid GPL pe terenul dvs.

Când se efectuează lucrările de instalare?

Un moment bun pentru a trece la încălzirea pe gaz este primăvara și vara. În această perioadă, încălzirea în locuințe este de obicei oprită, ceea ce creează condițiile favorabile pentru modernizarea sistemului.

 

Demontarea și lucrările de montare a unui nou cazan în timpul iernii, când sezonul de încălzire este în plină desfășurare, sunt dificil de realizat. În primul rând, trebuie să opriți întregul sistem de încălzire și să goliți radiatoarele de apă, ceea ce forțează răcirea casei. Acest lucru va fi cu siguranță imposibil în timpul celor mai mari geruri.

 

Atunci când se efectuează lucrările de instalare a unui cazan pe gaz într-o casă, primul lucru care trebuie făcut este demontarea vechiului cazan și îndepărtarea instalației inutile, iar apoi se trece la montarea noului dispozitiv de încălzire. Atenție!

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close