background-image

Încălzirea pe gaz - este în continuare o alegere bună?

Deși în domeniul sistemelor de încălzire a avut loc de asemenea o adevărată revoluție, instalația pe gaz este încă foarte populară, chiar și în condițiile creșterii prețurilor materiilor prime. Cu toate acestea, ca sursă de energie, gazul rămâne o soluție comodă, ecologică și rentabilă. Uneori permite o reducere substanțială a costurilor de încălzire a unei clădiri, dar aceasta nu constituie singurul beneficiu. Verificați de ce merită să investiți în continuare în încălzirea pe gaz și cum se prezintă aceasta în raport cu concurența!

Încălzirea cu gaz față de alți combustibili de încălzire

Există câteva atuuri cheie care disting încălzirea cu gaz. Acestea sunt, pe de o parte, certitudinea confortului termic în toate încăperile și, pe de altă parte, multifuncționalitatea. De asemenea, gazul poate fi utilizat pentru încălzirea apei menajere sau pentru funcționarea a numeroase aparate, cum ar fi un aragazul. În plus, gazul sub formă de combustibil este ușor de procurat. Întreruperile în aprovizionarea cu gaze, de exemplu cu gaz natural, sunt foarte rare, spre deosebire de energia electrică. Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele care locuiesc departe de marile centre urbane.

 

Încălzirea pe gaz este, de asemenea, o soluție curată și estetică. Pentru a o utiliza, trebuie amplasat un cazan termic adecvat într-o încăpere specială din casă. în acest scop cel mai bine se pretează o cameră a cazanelor sau un subsol. Gazul este transportat prin țevi care formează un sistem amplasat în pereți sau sub podea. În cele din urmă, radiatoarele emit căldura în interiorul casei.

Cele mai mari avantaje ale încălzirii cu gaz

Cazanele de gaze sunt soluția cea mai frecvent aleasă datorită câtorva avantaje cheie privind confortul de utilizare, dar și eficiența acestei materii prime. Printre cele mai importante se numără:

 • funcționarea intuitivă a cazanului cu gaz ( opțiunea de telecomandă a dispozitivului), 
 • eficiența ridicată a cazanului și funcționarea acestuia fără defecțiuni,
 • economie de timp - nu este nevoie de a controla permanent funcționarea aparatului,
 • opțiunea de utilizare a gazului lichid din rezervor (nu este nevoie de o conexiune la rețea, ca în cazul gazului natural),
 • costuri de exploatare reduse în majoritatea cazurilor, 
 • posibilitatea de a obține și de a menține o temperatură constantă în toate încăperile,
 • ecologia (cazanele pe gaz nu emit substanțe nocive pentru mediu în timpul arderii gazului),
 • posibilitatea de îmbinare a instalației pe gaz cu încălzirea prin pardoseală (eficiență mai mare a instalației).

Costurile încălzirii pe gaz - merită suportate?

Costul încălzirii cu gaz este influențat în principal de prețul combustibilului, care este schimbător și poate depinde de situația internațională. Deși în ultimile luni acesta a crescut simțitor, gazul rămâne cel mai avantajos în comparație cu alte metode de încălzire. În raport cu energia electrică, gazul se menține la aproximativ jumătate din prețul acesteia. În plus, acesta este extrem de caloric și, prin urmare, eficient. În cele din urmă, se poate dovedi a fi o soluție mult mai rentabilă decât energia electrică. La efectuarea calculelor, trebuie luate în considerare, bineînțeles, costurile menționate de investiție legate de instalația de gaz . La început, va trebui să cumpărați, de ex:

 • cazan termic
 • radiatoare,
 • controlori.

 

Instalarea corectă necesită ajutorul unui profesionist, ale cărui servicii trebuie, de asemenea, să fie plătite. Merită acest lucru pentru dumneavoastră? Uitați-vă la bugetul dvs. și decideți singur!

Încălzirea pe gaz și securitatea - nu trebuie să vă faceți griji!

Nu numai pentru costurile reduse de funcționare și confortul termic merită să optați pentru încălzirea pe gaz. În cazul gazului, o atenție deosebită este acordată securității. Din fericire, aparatele pe gaz cu camera de ardere închisă extrag aerul direct din exterior și nu din încăperea în care sunt instalate. Ca urmare a izolării camerei de combustie de mediul înconjurător, aparatul este sigur de utilizat - nu există niciun risc de otrăvire cu gaz ca urmare a unei defecțiuni.

VIITORUL NOSTRU

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close