background-image

GPL ca sursă de energie versatilă și care reduce costurile

Gazul lichefiat face posibilă încălzirea economică a halelor industriale

Situația de pe piața gazelor naturale din Europa din ultimele luni s-a caracterizat printr-o mare instabilitate a prețurilor și prin provocări legate de disponibilitatea produselor. Toți consumatorii importanți ai acestui combustibil, inclusiv și cei din țara noastră, au început să ia măsuri pentru limitarea acestor efecte negative și a riscurilor asociate.

 

De teama raționalizării gazului și a creșterii bruște a prețurilor, numeroși antreprenori din regiunea noastră au decis să treacă de la gazul natural la gazul petrolier lichefiat, în primul rând din cauza garanției unui preț stabil și a disponibilității acestui combustibil. Propanul (gaz lichefiat, GPL) funcționează bine în calitate de combustibil pentru încălzire, uscare și alimentare a proceselor tehnologice oriunde în țară. Până în prezent, acesta a fost ales în principal de clienții care nu au acces la rețeaua de gaze naturale, însă evoluțiile recente au determinat multe companii să își securizeze afacerile trecând de la gazele naturale nesigure și din ce în ce mai scumpe la gazul petrolier lichefiat. Spre deosebire de gazele naturale furnizate Poloniei prin gazoductul Yamal și, în curând, prin gazoductul BalticPipe, gazul lichefiat ajunge în țară cu cisternele rutiere sau feroviare sau pe mare, ceea ce face imposibilă întreruperea furnizării sale prin așa numita închidere a robinetului. Mai mult, GPL-ul nu este afectat de restricțiile în detrimentul întreprinderilor. și anume privind alegerea gazelor naturale determinată de gradele de alimentare. Desigur, GPL-ul nu este o soluție pentru toate relele, existând și anumite condiții de utilizare a acestuia (de exemplu, înălțimea maximă a halei) impuse de serviciile de inspecție tehnică sau de reglementările Ministerului Infrastructurii. Cu toate acestea, experții consilieri, cum ar fi cei de la companii precum Flaga, oferă informații complete și asigură utilizarea în siguranță a GPL-ului în instalație.

CARACTERISTICI IMPORTANTE ALE GAZULUI LICHEFIAT

Merită evidențiate încă două caracteristici ale GPL-ului: puterea sa calorică mai mare (93,6 MJ/m3 ) decât cea a gazului natural (35,4 MJ/m3 pentru metan) și diversificarea mai mare a originii GPL-ului (economiile menționate mai sus asociate cu un grad mai mic de variabilitate a prețurilor). Un aspect important este faptul că GPL poate fi oferit pe baza prețului fix Hegde, ceea ce elimină riscurile legate de fluctuația cotațiilor și de caracterul sezonier al prețurilor produselor, asigurând predictibilitatea cheltuielilor operaționale.

OFERTA ADAPTATĂ

FLAGA, în calitate de unul dintre cei mai importanți furnizori globali de gaz petrolier lichefiat, poate adapta oferta la nevoile clienților, atât în ceea ce privește costurile de investiție, cât și exploatarea ulterioară. În afară de mecanismul prețului fix menționat mai sus, acesta propune, de asemenea, modele optime de facturare, inclusiv, de exemplu, facturarea lunară bazată pe consumul real, împreună cu un sistem de livrare automată care garantează continuitatea activității. FLAGA pregătește conceptul tehnic, întocmește documentația instalației și efectuează lucrările de instalare. De asemenea, este posibil un model de cooperare, în care FLAGA suportă costurile de montare a instalației și închiriază rezervoarele sale în condiții avantajoase, asigurând în același timp un serviciu.

 

Ai o întrebare?

Completați formularul de contact de mai jos!
Doriti să comandati gaz? Sună-i pe colegii noștri care va stau la dispozitie pentru a va ajuta!

Completați câmpurile obligatorii pentru a trimite mesajul.
Mesajul dvs. a fost trimis și vă vom contacta în curând.
Numele și prenumele
Număr de telefon
Adresa de e-mail

Vă rugăm să specificați ce sursă de încălzire folosiți în prezent

Full Close